gratis online bestelsysteem voor take away / bezorgen van  maaltijden

Restaurants zijn hard getroffen door het Coronavirus. Om toch inkomsten te genereren, zijn er veel overgestapt naar ’take away’ maaltijden die opgehaald of bezorgd kunnen worden. Natuurlijk kun je hiervoor gebruik maken van een dienst zoals Thuisbezorgd maar dit kost al snel 13% commissie. Centjes die in deze tijd hard nodig zijn. Ik wil mijn kennis inzetten om het leed van restauranthouders te verzachten. Ik heb een simpele, goed werkende WordPress plugin gevonden die eenvoudig voor bovenstaande doeleinden ingezet kan worden.

gratis online ordering systeem en app voor goedkeuren bestellingen

Het online bestelsysteem is gratis. Alleen de configuratie en de implementatie op jouw website kost wat tijd. Voor restauranthouders is er bovendien een gratis App beschikbaar waarmee je ’take away’ bestellingen en bezorgbestellingen goed kan keuren. Bezorg je (nog) niet? Het systeem is ook zo in te richten dat klanten hun bestelde gerecht(en) bij jou af komen halen. Je kunt hierbij zelfs een exacte afhaaltijd aangeven als je de bestelling accepteert.

Betalen
Klanten kunnen via het bestelsysteem aangeven of ze contant betalen of per pin. Een creditcard betaling is ook mogelijk, maar dan betaal je maandelijkse abonnementskosten. Wil je toch liever vooraf betaald worden, dan zijn er een aantal gratis opties mogelijk door bijvoorbeeld slim te werken met een Tikkie. Ook daar kan ik je verder mee helpen.

Wat heb je nodig

  • WordPress website, dan kan de button geimplementeerd worden op jouw website.
  • Inloggegevens van jouw WordPress website of het e-mailadres van de webmaster van de site zodat hij/zij de button op de website kan plaatsen.
  • Heb je geen WordPress website? Geen punt, ik kan je helpen met het eenvoudig regelen van hosting en een landingspagina aanmaken met daarop de button voor klanten om online te bestellen.
  • 10 gerechten, voorkeur voor voor-, hoofdgerecht en dessert.
  • Het liefst eigen foto’s van de gerechten? Heb je deze niet, met mijn achtergrond als fotograaf kan ik je daarbij helpen. Uiteraard kunnen we ook gebruik maken van zogenaamde rechtenvrije stockfoto’s.
  • Mobiele telefoon of tablet om de app te installeren en bestellingen goed te keuren. Je ontvangt een sms met instructies hoe je de App installeert.
  • Eventueel een Facebookbedrijfspagina om ook via dit kanaal bestellingen te activeren.

Oké klinkt goed, maar hoe snel is dit online?
Na het invullen van een vragenlijst die je van mij krijgt, kost het inrichten van het bestelsysteem 1-2 dagen. Na het plaatsen van de button op jouw website kunnen klanten gaan bestellen. Ook is het mogelijk om de button op jouw Facebook bedrijfspagina te implementeren.

Wat kost dit?
Afhankelijk van het invullen van de vragenlijst kan ik een prijsopgave voor je maken. Omdat ik vind dat we elkaar als ondernemers moeten helpen, hanteer ik een zeer gereduceerd tarief. Laat je dus niet weerhouden om vrijblijvend informatie aan te vragen.