Een nieuwe website voor de haagse scholen

Het lerarentekort is een groot probleem voor de stichting met 52 aangesloten scholen. Hoe zorg je ervoor dat leerkrachten bij één van ‘jouw scholen’ komen werken? Door de vacatures op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier te presenteren op een speciale website.

Werken bij De Haagse Scholen

Kun jij ook snel websites maken’, was de vraag van strategisch communicatieadviseur Cindy Mattijssen. De start van een mooie, uitdagende opdracht die in alle opzichten zeer goed is geslaagd.

De Haagse Scholen is de stichting voor openbaar basis- en speciaal onderwijs in Den Haag. In totaal vallen er 52 scholen onder deze stichting. De komende periode staat deze stichting voor een grote uitdaging: het werven van schooldirecteuren en leerkrachten. Hiervoor is een speciale arbeidsmarktcampagne ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel is een aantrekkelijke website waar alle vacatures op staan.

Het is gelukt! Binnen 2 weken is de website www.werkenbijdehaagsescholen.nl opgeleverd. Na het geven van de afsluitende WordPress cursus kon de recruiter zelf aan de slag.

De site werkt goed, in een maand tijd is de site bezocht door ruim 2.700 bezoekers, waarvan ruim 2.000 unieke bezoekers.

De RSS-feed is tevens verwerkt op het intranet van De Haagse Scholen. Zo worden nieuwe vacatures ook intern snel zichtbaar.

Ken je iemand die op zoek is naar een leuke baan in het onderwijs? Op www.werkenbijdehaagsescholen.nl staat misschien wel DE vacature.