online event vol verbinding & inspiratie

Hoe organiseer je een evenement waar ontmoeten en elkaar inspireren centraal staan als dit fysiek niet kan door corona? Juist, online? Maar zijn verbinding en inspiratie wel online over te brengen? Ja, zeker!

Najaarsevent het sociaal economisch netwerk (SEN)

interim opdracht:
augustus 2020 – januari 2021
rol: communicatieadviseur

Het najaarsevent LEF LOONT is een belangrijke gebeurtenis binnen het SEN-MVS netwerk. Een moment van ontmoeting, verbinding en inspiratie. Vanwege de COVID-19-maatregelen, bleek het helaas lastig om onze gasten op een veilige, verantwoorde manier persoonlijk te ontvangen. Daarom is besloten om het najaarsevent digitaal te doen, via een bruisende live uitzending vanuit een unieke locatie in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Op donderdag 29 oktober vond de bruisende live-uitzending plaats vanaf de bovenste verdieping van De Bolder, het unieke gebouw van Mammoet langs de A4 en Beneluxtunnel.

Het najaarsevent stond in het teken van ‘geen jongere onnodig langs de kant’. Het Sociaal Economisch Netwerk (SEN) zet zich in voor het bevorderen van de werkgelegenheid in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zodat niemand onnnodig langs de kant hoeft te staan.

Jörgen Raymann als keynote speaker

Jörgen ontwikkelde het Hi5 model en heeft hiermee al duizenden jongeren en bedrijven geholpen met een positievere mindset. Hij lichtte dit model toe en ging in gesprek met Raf Tripaldelli Tripaldelli (voorzitter SEN-MVS en directeur operations Mammoet regio Europa en Rusland en dit jaar tevens gastheer voor het najaarsevent ‘LEF LOONT’).

Raf vertelde meer over het belang van het SEN-MVS netwerk en liet zien hoe maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen Mammoet is georganiseerd. Daan Beusker van Facilicom vertelde hoe Facilicom de Sustainable Development Goals (SDG’s) heeft geïntegreerd binnen haar bedrijfsvoering.

En tot slot deelden oud winnaars Ronald van Merwe van Voscon en Maurice Blonk van Blozo hun ervaringen na het winnen van de MVO Trofee. Zo heeft Voscon ‘doorgepakt’ en gestart met een dak- en thuislozenproject. Sinds februari 2020 biedt Voscon dagbestedingen aan voor daklozen met als doel hen voor te bereiden op een betaalde baan. Ronald van de Merwe roept andere ondernemers op om aan te sluiten bij zijn initiatief.

Deze spetterende live-uitzending is mede mogelijk gemaakt door Raad & Daad evenementen. Inmiddels gespecialiseerd in de organisatie van dergelijke online evenementen.

Uitreiking MVO Trofee 2020

Om letterlijk ’the spotlight’  te richten op prachtige ondernemers die een bijdrage leveren aan het bevorderen van de werkgelegenheid voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Specifiek de groep die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt, is de MVO Trofee in het leven geroepen.

Dit jaar zijn 22 kandidaten voorgedragen. Negen deelnemers hebben gehoor gegeven aan deze voordracht door het voordrachtsformulier in te vullen. Elke deelnemer zet zich op hun eigen wijze in voor hun omgeving. Met lef en verantwoordelijkheidsgevoel durven zij het verschil te maken. Zij zijn hierdoor een voorbeeld voor anderen.

De jury keek onder meer hoe de ambities van de kandidaat zich verhouden tot de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de World Health Organization. Tijdens het evenement LEF LOONT kozen kijkers Deelfruit als winnaar van de MVO Trofee 2020.

Finalisten MVO Trofee