Jaarverslag 2020 Waterweg Wonen

Altijd weer een mooi traject om te mogen begeleiden: het uitbrengen van een jaarverslag. Deze week publiceerde Waterweg Wonen haar jaarverslag 2020 extern. En natuurlijk deel ik deze ook graag met trots.

Voor Waterweg Wonen was 2020 het eerste jaar van het nieuwe bedrijfsplan Kompassie, samen werken aan woongeluk (2020-2023). Ik vind het mooi om te zien hoe Waterweg Wonen zich als sociale verhuurder echt inzet voor de kwetsbare huurders en de samenwerking zoekt met andere maatschappelijke partners in het gebied in het belang van deze doelgroep(en).

Het rapporteren over de activiteiten maatschappelijk, maar ook financieel gebeurt door middel van het jaarverslag. De afdeling Informatie en Control heeft gezorgd voor de inhoud en het team financiën voor de jaarcijfers.

Thema: ‘op afstand maar toch dichtbij

Het jaar 2020 was het jaar waarin we corona niet meer alleen kenden als biertje. Ook op de dienstverlening van Waterweg Wonen had corona forse impact. Medewerkers die vanuit thuiskantoren zo goed mogelijk de dienstverlening probeerden te verzorgen. En met resultaat!

Vanuit de afdeling communicatie bedachten we het toepasselijke thema ‘op afstand maar toch dichtbij’ en voerden we dit door binnen het jaarverslag. En een infographic die het 104 tellende uitgebreide jaarverslag samenvatte op één A4-tje. Voor de ambities zijn vier iconen gemaakt, die ook gebruikt gaan worden in MIS-rapportages. Zo houden we eenheid en uniformiteit.

Super samenwerking met Cindy de Munnik en Stefien de Jong van de afdeling Communicatie. Vormgevingscredits gaan naar PanArt communicatie en mediadesign.

Mocht je nu denken, ’tof, daar wil ik meer van weten’. Lees dan gerust het uitgebreide jaarverslag op de website van Waterweg Wonen.

Jaarverslag 2020 Waterweg Wonen | Estagram

Dit was één van mijn activiteiten tijdens mijn detachering als communicatieadviseur bij Waterweg Wonen.

Verkorte versie van het jaarverslag op 1 A4

Infograhic jaarverslag 2020 | Estagram