Website TSB Infra Solutions

Ambitieus engineeringsbureau zocht een passende online identiteit. Een digitaal visitekaartje voor (potentiële) opdrachtgevers. 

Website TSB Infra Solutions

Thijs en Sebastiaan, twee ambitieuze engineers die – tijdens het korte bestaan van TSB Infra Solutions – hun sporen al ruimschoots ‘verdiend’ hebben bij bekende opdrachtgevers. Hoog tijd om ook online te laten zien wie ze zijn, wat ze doen en aan welke projecten ze hebben gewerkt. Maar natuurlijk ook tonen wat ze kunnen betekenen voor potentiële opdrachtgevers.

Een passende online identiteit
Het logo inclusief huisstijlsheet was al aanwezig. Deze kleuren en stijl vormden een belangrijke basis voor de website. Kleur brengt een gevoel over en zorgt bovendien voor eenheid. Ook waren er vorig jaar professionele foto’s gemaakt, van de mensen maar ook van de projecten waar Thijs en Sebastiaan – namens TSB Infra Solutions – aan gewerkt hebben.

Ook stond de informatie over het aandeel van TSB Infra Solutions binnen projecten op papier. Fijn, want voordat ik start vind ik het prettig om al deze elementen te ontvangen om zo vanuit een bredere strategie te werken.

Bouwtekening
De volgende stap: zoeken naar een logisch en passend geheel. Ik start met ruwe schetsen. Daarna werk ik in een online ontwikkelomgeving en werk ik de door mij bedacht vertaling uit. Fijn voor de opdrachtgever omdat hij zo direct ziet wat de voorgestelde kleuren, buttons, plaatjes en tekstblokken in het geheel doen.

SEO schrijven
Tekst wordt vrijwel niet gelezen. ‘To the point’ schrijven met logische zoekwoorden in het achterhoofd is ’the key’. Met direct wel de uitdaging dat de teksten lekker blijven lezen. Bij het schrijven van teksten hou ik ook rekening met welk soort beeldmateriaal erbij past. Wabt beeld en tekst zijn en blijven een ijzersterke combi!

Stoere uitstraling
Iets ontwikkelen dat past bij de opdrachtgever maar het moet ook zeker de beoogde doelgroep aanspreken. Dat vind ik belangrijk. Je ziet op de website van TSB Infra Solutions naast de huisstijlkleuren, ook een strakke vormgeving terug. Voor de ‘vriendelijke’ touch is gewerkt met ronde iconen en afgeronde hoeken van buttons. Tja, it’s al about details!

Follow up
Een goede website is één, maar uiteraard moet deze wel gevonden en bezocht worden. Mooi om te merken dat Thijs en Sebastiaan aan de slag gaan met onder andere een optimalisatie van hun LinkedIn bedrijfspagina en zelf meer te doen met LinkedIn, met uiteraard praktische doorverwijzingen naar de website. 

Thijs en Sebastiaan, dank je wel voor deze leuke opdracht en samenwerking. Veel succes met de verdere ontwikkeling van TSB Infra Solutions.

TSB Infra Solutions