logo & website B&B De Lijndraajer

Een passende huisstijl en uitstraling ontwikkelen voor deze unieke Bed & Breakfast in Vlaardingen. Een mooi traject!

een nieuw logo & website voor De Lijndraajer

Een logo is niet zo maar een logo. Hier gaat heel wat denk-, teken- en praatwerk aan vooraf. Ik vind dat een huisstijl moet passen bij het product en de dienstverlening.
Een huisstijl zie ik als een visueel gevoel.

Voor B&B De Lijndraajer zijn de authentieke touwen, die zo belangrijk zijn in het verhaal, verweven met moderne elementen.

Authentiek ‘meets’ modern

De kleur was even wennen voor eigenaren Jos & Celia, maar na heel wat andere kleurexperimenten bleek dit toch de kleur te zijn die het beste past. “Je moet het echt zien, beleven en voelen”, aldus Jos.

Logo als basis

Dit logo en de vastgestelde kleuren vormden de basis voor de website. Het uitdrukkelijke verzoek was om de reserveringen via één kanaal te laten lopen (via de website van Bed & Breakfast). Het liefst wil je de (aankomende) gast natuurlijk wel op de website houden. Hier is een mooie oplossing voor gevonden.

Fotografie

Foto’s zijn ontzettend belangrijk op een website. Zo heb ik de foto’s gemaakt van het pand, de kamers, de vergaderruimte en de omgeving.

Jos en Celia hebben eind 2020 De Lijndraajer verkocht en realiseren hun grote droom: emigreren naar Portugal. Hierdoor is de site nu teruggebracht tot een ‘one-pager’.

One pager Coisas & Loisas

De websitestijl is vervolgens ook doorgevoerd op de website van de Portugese lunchroom Coisas & Loisas. Deze lunchroom is ook gevestigd in het pand De Lijndraajer. Op één pagina staat informatie over de lunchroom, de gerechten en andere mogelijkheden zoals het huren van een besloten ruimte voor maximaal 18 personen.

 

Achtergrond

In het hartje van Vlaardingen hebben Jos & Celia enkele jaren geleden het monumentale pand De Lijndraajer gekocht. Zij zagen hier een unieke gelegenheid voor de realisatie van hun Portugese lunchroom en Bed & Breakfast (2 luxe, stijlvol ingerichte kamers). Gelukkig is Jos erg handig en heeft hij een groot deel van de immense verbouwing helemaal zelf gedaan. Eerst is de Portugese lunchroom Coisas en Loisas in gebruik genomen en daarna de eerste kamer van de Bed & Breakfast. In mei 2019 is ook de tweede kamer van B&B De Lijndraajer verhuurd.

Eigenlijk ging de ‘verhuur’ van de kamers vrij eenvoudig. Mede te danken door de mooie recensies op Bed & Breakfast.nl.

Toch was Jos op zoek naar een passende uitstraling en een website die het verhaal over het monumentale pand en de vissersstad Vlaardingen vertelde.

Een supergaaf project om aan te werken door het totaalpakket: ontwikkeling huisstijl, schrijven van tekst, fotografie en conceptontwikkeling in de vorm van een passende website.
Hiermee staat een prachtige basis!